Flytt & Transport 2018-04-01T16:36:40+00:00

Flytt & Transport

Om man har köpt nytt hus eller lägenhet, ska flytta hemifrån eller bara byta boende har man ofta en hel del att stå i. Det är mycket som ska organiseras med en flytt. Möbler och saker ska flyttas och alla vet hur mycket arbete det är med att flytta och packa alla saker man samlat på sig genom åren. Om man istället anlitar ett företag som sysslar med flytt & transport slipper man tänka på att möblerna ska flyttas och man behöver inte oroa sig för hyra av flyttbil.

Säkert och smidigt

Om det är dags att flytta behöver man ofta få tag i en större bil där alla möbler får plats. Om man inte har någon sådan själv kan man behöva hyra en. Detta kostar ofta en del. Sedan ska möblerna bäras, lastas och bäras igen. När det är klart ska man troligen göra om proceduren ett par gånger till. Om man istället anlitar ett flyttföretag har de ofta en lastbil där alla möbler kan fraktas i en last.

Företag som sysslar med Flytt & Transport har dessutom bra försäkringar som gör att saker som går sönder ersätts. Om man väljer att flytta själv är det inte säkert att den vanliga försäkringen täcker möbler och liknande om de inte flyttats på ett korrekt sätt. Som privatperson kan det vara mycket svårt att bevisa att möblerna flyttats rätt. Det är däremot enklare om ett flyttbolag transporterat det som gått sönder. Det är ofta därför som flyttbolagen väljer att lasta möblerna själva.

Ekonomiskt och miljövänligt

Bolag som sysslar med flytt & transport har ofta bilar i flera olika storlekar som de använder i arbetet. Om få saker ska flyttas kan de använda en mindre bil och är det fler eller större saker har de även lastbilar. På så sätt kan de ofta flytta hela flyttlasset på en gång, vilket gör flytten mycket mer miljövänlig än att köra fram och tillbaka flera gånger med bil och släpvagn.

Att anlita ett flyttföretag är oftast mer ekonomiskt än att flytta själv. Behöver man hyra bil kostar det, bensinen kostar en del och så går det åt mycket mer tid. Om man har ett arbete kanske man måste vara ledig för att kunna flytta själv och då är tiden pengar. Ju längre tid man måste vara ledig, desto mindre lön får man. Att anlita ett flyttföretag kan se dyrt ut men jämför man alla de små utgifterna som att flytta själv medför ser man snart att flyttföretaget hjälper en att spara pengar.

Smart och enkelt

Om man står i färd med att flytta och börjar fundera på den logistiska delen med flytt av saker och möbler kan det vara läge att begära in offerter från företag som sysslar med flytt & transport. Att anlita ett flyttföretag är både smidigt och enkelt och det underlättar flytten för alla inblandade. Det är också långt mer ekonomiskt och miljövänligt än att flytta själv. Eftersom denna typ av företag finns över hela landet behöver man inte oroa sig för att inte hitta ett bra företag.

Flytt och Transport i Stockholm